Dağ yöresine ilişkin projelerini paylaştı

DAĞ-DER başkanlığı için adaylığını koyan Erdal Kadir, katılımcı bir anlayış çerçevesinde hareket edeceklerine değindi. Kadir, “Yöremizin gelişmiş bürokrat, eğitimci, doktor, hukukçu, üniversite öğrencileri ve yörenin önde gelen simaları ile kahvaltı ve istişare toplantıları yapacağız, yöremizin sorunlarına çare bulacağız.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2024 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2024 17:09
ogaste.com

Kısa adı DAĞ-DER olan Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi'ye bağlı Dağ Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin 2025 Mayıs ayında yapılması planlanan 21. Dönem Olağan Genel Kurulu’nda başkan adaylığı için kolları sıvayan Erdal Kadir, DAĞ-DER Dostluk Grubu üyeleriyle DAĞ-DER Nilüfer Şubesinde bir araya gelerek hedefleri ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

Amaçlarının dağ yöresinin birlik ve beraberliklerini pekiştirmek olduğunun altını çizen Erdal Kadir, "Ben değil biz anlayışının olduğu, çıkarsız, tamamen yöre sevdalısı dostlarımız ile niyet halis akıbet hayır olması umuduyla zafere odaklandık." dedi.

Bursa için daha güçlü bir DAĞ-DER hedeflerini vurgulayan ve bu anlamda kısa, orta ve uzun vadeli planlamaları olduğunu belirten Erdal Kadir, projelere dair, "Derneğimize gelir getirici mülkler kazandıracağız, kültürümüzü gelecek nesillere aşılamak için çeşitli aktiviteler düzenleyeceğiz. Toplum ve sanat ile ilgili güzel projelerimiz olacak. Bunların dışında; çeşitli sanat ve el becerileri eğitimleri, DAĞ-DER’in federasyonlaşması, kültürel, sosyal ve eğitime yönelik etkinlikler yapacağız. Toplumsal afetlerde yöre halkının yanında duracağız. DAĞ-DER’i 7/24 ulaşılabilir hale getireceğiz. Uzun vadeli hedeflerimiz; derneğimize gelir getiren mülkler kazandırmak, projelerimizi hayata geçirmek, eğitim konusunda öğrencilerimize burs sağlamak, okullarda dereceye giren öğrencilerimize çeşitli ödüller vermek, yöremiz okullarına kütüphaneler açmak, yöremiz okullar arası bilgi yarışmaları düzenlemek, kültürel faaliyet olarak kültür turları düzenlemek, folklor ekipleri oluşturmak, kültürümüzü gelecek nesillere aşılamak için çeşitli aktiviteler düzenlemek. Toplum ve sanat ile ilgili projelerimiz ise; çeşitli sanat ve el becerileri eğitimleri vermek. Toplumsal afetlerde yöre halkının yanında durabilmek” açıklamasında bulundu. 

Göreve geldiklerinde komisyon oluşturacaklarını belirten Kadir sözlerini şöyle sürdürdü;

“Spor komisyonları, gençlik kolları, kadın kolları, kültür sanat komisyonu, eğitim ve din komisyonu ve yardımlaşma komisyonları oluşturacağız. Engellilere yönelik etkinliklerimiz olacak. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için brifing eğitimleri verilecek. Yöremizin gelişmiş bürokrat, eğitimci, doktor, hukukçu, üniversite öğrencileri ve yörenin önde gelen simaları ile kahvaltı ve istişare toplantıları yapacağız, yöremizin sorunlarına çare bulacağız. Bizim amacımız dağ yöresinin parçalanmaması. Yöremizin insanlarının birlik beraberliklerini sağlamak istiyoruz.”

Kadir ayrıca, yörenin sürekli olarak göç verdiğini en büyük çalışmalarının da tarımsal üretimi cazip hale getirerek göç sorununa kökten bir çözüm bulma anlayışı olduğunu dile getirdi.