Ünlü ilahiyatçı Abdülaziz Bayındır, takipçilerinden gelen soruları yanıtlarken, İslam dünyasında yaygın olarak gerçekleştirilen sünnet uygulamasına dair standart anlayışa meydan okuyan bir açıklamada bulundu.
"KUR'AN'DA SÜNNET İLE İLGİLİ HÜKÜM BULUNMAMAKTADIR"
Bayındır, "Sünnet Yahudilere zorunlu kılınmış bir uygulamadır" diyerek şu yorumları yaptı: "Örneğin Tevrat'ta şöyle bir ifade yer alır. İbrahim peygamber, Allah'ın emri doğrultusunda, 99 yaşındayken 13 yaşındaki oğlu İsmail ile aynı gün sünnet olmuştur... Allah-u Teala Tevrat'ta bir konu hakkında hüküm verdiyse, Kur'an-ı Kerim bunu ya aynen alır ya da daha iyi bir şekilde alır. Fakat aynen almamış, Kur'an-ı Kerim'de sünnetle ilgili bir hüküm yok. Eğer böyle bir hüküm yoksa, daha iyi şekilde alınmış kabul edilir ve bizden sünnetin hükmü kaldırılmıştır."
"İSLAM'DA SÜNNET KAVRAMI BULUNMAZ"
Sünnetle ilgili anlatılar, 'Muhammed peygamber zamanında sünnet olanlar mevcuttu' şeklinde, Ebu Hureyre'den gelmiştir. Bu konuda da kafa karıştırıcı pek çok söz bulunmaktadır. Ebu Hureyre, 7. yılda Müslüman olmuştur. Eğer sünnet diye bir şey varsa, 7. yılda Müslüman olmuş biri mi bunu anlatacaktır? Dolayısıyla, Kur'an'ın belirlediği ilkelere göre İslam'da sünnet kavramı yer almaz."